Rólunk mondták

„A megnövekedett vevői  igényekhez gyorsan kellett alkalmazkodnunk, növelni kellett a kapacitásainkat, ehhez olyan megbízható partnerre  volt szükségünk , aki rövid határidővel szakképzett munkavállalókat tudott biztosítani cégünknek. 

Fontos volt a jó kommunikáció a szakszerű szűrés a dolgozók kiválasztásánál , amelyet a Moson HR  maradéktalanul teljesített és szakmailag kimagasló teljesítményt nyújtott a munkaerő kölcsönzés terén. Nyitottak a fejlesztésekre és gyorsan reagálnak a változásokra ,ezért tudnak megfelelni a piaci elvárásoknak.”

Rába Járműalkatrész Kft.

“A munkaerőpiaci helyzet 2017-ben már egyre sürgetőbb megoldást követelt tőlünk a produktív munkavállalók felvételének tekintetében. Létszámigényünket magyarországi jelentkezőkkel egyre nehezebben, szinte lehetetlen volt kielégíteni, annak ellenére, hogy béreink a környező vállalatokéval összehasonlítva is jól kondicionáltak.

Évek óta foglalkoztatunk országhatáron kívülről érkező, magyar ajkú munkavállalókat is, de ez ma már nem elegendő ahhoz, hogy a vevői megrendeléseket biztonsággal, időben tudjuk teljesíteni.

A harmadik országbeli munkavállalók foglalkoztatásával találtuk meg a megoldást. 2017 nyarától alkalmazunk ukrán munkavállalókat. Természetesen nem volt könnyű az indulás, a HR-en kívül a vállalat szinte minden szegmensére plusz feladatokat rótt, hogy minden tekintetben felkészüljünk a magyarul nem beszélő munkatársak fogadására, de ma már tudjuk, nagyon jó döntés volt! Integrációjuk a vártnál problémamentesebben zajlott.

A már nálunk dolgozók gyorsan észrevették, hogy az Ukrajnából érkező munkavállalók szorgalmasak, nagy bennük a megfelelni akarás, a bizonyítási vágy. A kommunikációs nehézségeket munkavállalóink közül „kiemelt” tolmácsokkal sikerül áthidalni. A külföldi toborzás és a munkavállalási engedélyek beszerzésének procedúráját az Moson HR csapata veszi le a vállunkról, így ez a korábbiakhoz képest nem jelent plusz terhet számunkra. Ma már több mint háromszáz harmadik országbeli munkatárssal dolgozunk együtt.

Közel 8 hónap tapasztalata azt mutatja, hogy a munkavállalók motiváltak a fluktuáció is alacsonyabb, így bizonyos, hogy hosszú távon fogunk élni ezzel a lehetőséggel.”

Veritas Kft.

“A Moson HR Kft.-vel cégünk 2018 márciusában vette fel a kapcsolatot. A munkaerőpiacon kialakult súlyos munkaerőhiány miatt vált szükségessé, hogy ily módon kollégákat toboroztassunk a magyar határokon túlról. A kiválasztási folyamat és a szerződéskötés 4 héten belül lezajlott, köszönhetően a Moson HR Kft. gyorsaságának és rugalmasságának. 

Az első potenciális munkavállalói csapat 2018.05.07-én meg is érkezett a szükséges 45 fővel, akik közül többen 90% felett teljesítették a felvételi tesztet. A közvetített dolgozók közül, többen magyarul is beszélnek, de a Moson HR csapata tolmácsot biztosított melléjük. 

A szállásukat, illetve utaztatásukat a Moson HR kezeli, így ők ennek a terhét is levették a vállunkról. 2018. 07-08. hónapban jeleztük igényünket újabb 45 főre, akiket szerencsésen néhány héten belül sikerült a Moson HR-nek toboroznia. Jelenleg 95 külföldi kollégát foglalkoztatunk, zökkenő- mentesen. Ezidáig bármilyen probléma merült fel, minden alkalommal rövid időn belül sikerült megoldanunk. Jó üzleti kapcsolatot ápolunk velük, minden a szerződésben foglaltak szerint zajlott/zajlik. A csapat megbízható, jól kommunikálnak. Elégedettek vagyunk a Moson HR csapatával és munkájával egyaránt.”

Harman becker kft.