Munkahelyi motiváció

A munkahelyi motiváció fenntartása egy projekt vagy akár egy egész karrier során néha lehetetlennek tűnik, és gyakran olyan, mintha nem lenne az a mennyiségű kávé vagy inspirációs poszter, ami megoldaná a problémát.


Azonban hatékony ön-motiváció az egyik fő dolog, ami megkülönbözteti a sikeres szakembereket a többiektől. De hogyan lehet továbbra is előre haladni, még akkor is, ha éppen elvesztetted a motivációdat?


Hoztunk 5+1 tippet ami segíthet visszaszerezni a motivációdat.

 1. Tarts rendszeresen szüneteket
  Ne felejtsd el időről-időre megszakítani a munkát. A rendszeres, aktív szünetek segíthetnek felfrissíteni az agyat és kizökkentenek a monotonitásból. Sétálj egy rövidet,, állj fel a székedből, nyújtózz kicsit, hogy megmozgasd a tested és egy kis friss oxigénnel lásd el az agyadat.

 2. Ismerd fel, mikor vagy a legaktívabb
  Figyeld meg, hogy mely időszakokban vagy a leginkább produktív, és ezekre az időszakokra időzítsd a legfontosabb feladatokat. Így hatékonyabban kihasználhatod az energiádat és motivációdat.

 3. Jutalmazd meg magad a feladatok elvégzéséért
  A jutalmazás fontos része a motivációnak. Ha sikerül elvégezned egy feladatot, akkor adj magadnak egy kis jutalmat. Ez lehet bármi, ami neked örömet okoz, például egy kis szünet, egy finom falat, vagy egy kis szabadidő arra, hogy olyan dolgokkal foglalkozz, amiket szeretsz.

 4. Készíts napi tervet
  Az idő menedzselése és a kisebb célok kitűzése kulcsfontosságúak a motiváció szempontjából. Készítsd a napodra vonatkozó tervet, és határozd meg, mikor és milyen feladatokat fogsz elvégezni. A tervezés segít abban, hogy strukturáltan és hatékonyan dolgozz, és biztosíthatja, hogy a nap végén elégedetten érezd magad az elért eredmények miatt.

 5. Legyél rugalmas és alkalmazkodó
  Az élet mindig változásokkal jár, és nem mindig megy minden olyan simán, ahogy azt elterveztük. Fontos, hogy rugalmasság és az alkalmazkodás a változó körülményekhez és kihívásokhoz. Ha egy bizonyos módszer vagy megközelítés nem működik, ne habozz változtatni és új megoldásokat keresni.


  +1 Fókuszálj a magas prioritású feladatokra
  Fontos az idő és az energia hatékony beosztása. Ha minden nap azokkal a feladatokkal foglalkozol, amelyek a legnagyobb hatással vannak a célod elérésére, akkor jobban érezheted magad és növekedést tapasztalhatsz. Keress olyan tevékenységeket, amelyek közvetlenül hozzájárulnak a célok megvalósításához, és összpontosíts ezekre.

  Ne feledd, hogy a motiváció időnként alábbhagyhat és ezért szükség lehet új stratégiák alkalmazására vagy a már meglévő finomhangolására. Legyél türelmes magaddal, és bízz abban, hogy a kitartásod meghozza a gyümölcsét.

További bejegyzések